پاکستان اعلام کرده که به دلیل تحریم ها نمی تواند از ایران گاز وارد کند. این ادعا در شرایطی مطرح شده که برخی از کارشناسان نبود دیپلماسی فعال در حوزه انرژی را ریشه مشکلات این حوزه می دانند.
یک موسسه بین المللی از رشد ۲.۵ برابری تولید گاز طبیعی ایران طی ۱۰ سال گذشته نسبت به متوسط جهانی خبر داد و ایران را پس از آمریکا و روسیه سومین تولیدکننده بزرگ این محصول در دنیا معرفی کرد.
نخست وزیر عراق اعلام کرده با ایران برای یک مبادله تهاتری نفت عراق در ازای گاز وارداتی از ایران به توافق رسیده است، چون به گفته او تحریمهای آمریکا مانع پرداخت وجوه بدهی عراق به ایران است.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با بیان اینکه صادرات گاز به عراق متوقف نشده است، ادامه داد: وزارت برق عراق طلب ایران را به حساب بانک TBI واریز کند، کفایت نمی کند.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: در ایران نتوانستیم پیشروی بازار گاز طبیعی را خوب جلو ببریم، در حال حاضر سهم ایران از بازار جهانی گاز کمتر از ۱ درصد است، تنها به عراق و ترکیه صادرات داریم که آنها هم در خطر هستند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که با بهرهبرداری تجهیزات جدید ایستگاه بازرگان، امکان مناقشههای فنی و مالی حوزه صادرات گاز بین ایران و ترکیه به حداقل میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه ایران تا پایان ۱۴۰۴ به یک واحد ال ان اجی دست پیدا خواهد کرد، ظرفیت اولیه این واحد را حدود ۵ میلیون مترمکعب در سال اعلام کرد.
وزارت خارجه عراق طی بیانیهای اعلام کرد، کاهش صادرات گاز ایران به عراق با توجه به اظهارات وزیر خارجه ایران موضوع فنی است و ایران قصدی برای کم کردن ارسال گاز به علت بدهیهای بغداد ندارد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران گفت: ترکیه متقاضی خرید گاز بیشتر و تمدید قرارداد با ایران است و بیشتر گاز را برای تامین نیاز کشور خود میخواهد و گاها هم مطرح میکنند که مجوز ترانزیت بخشی از گاز ایران از مسیر ترکیه به اروپا را خواهند داد.
اخباری که درمورد واریز همه درآمدهای نفتی به حساب صندوق توسعه ملی مطرح شده بود با انتشار لایحه برنامه هفتم توسعه جدیتر شد و درصورت موافقت مجلس و دولت شاهد به تحقق پیوستن این موضوع خواهیم بود. در این میان معاون منابع و مصارف این صندوق توضیحاتی را درمورد برنامههای صندوق توسعه برای درآمدهای نفتی ارائه کرد.